this.src='Köszönjük azoknak, akik adójuk 1%-át a Gyerekekért SOS 90' Alapítvány számára ajánlották fel.';

Képek a Kedvesház életéből


Csaladi Nap 22 Vivace 33
Szuletesnaposok 16 Vivace 5
2012 karacsony 21 Garbolc tabor 45
Tancverseny 4 Tehetseggondozas 54

Értékeink, eredményeink

A 20 év alatt több mint 100 gyereket nevelt a Kedvesház, mindenki elvégezte az általános iskolát.

Az iskolában megszűnt a lemorzsolódás, minden kedvesházi gyerek továbbtanul, többen érettségit szereztek.
Csökkent a helyi társadalomban az előítéletesség a romák iránt.
Pozitívan változott szülőknek az iskolához, a tanultsághoz való viszonya. (Erősödött motivációjuk, kitörési aktivitásuk, szülői kompetenciájuk, a munka világában való érvényesülési törekvésük).
A Kedvesházban felnőtt gyerekek szülőkként „kedvesházi értékek” szerint nevelik gyerekeiket, küzdőkké váltak, dolgoznak, a munka világában akarnak érvényesülni.
A programból kinőtt Kedvesház-pedagógia országosan is elismert a pedagógusok körében. Több mint 4000 pedagógus végezte akkreditált továbbképzéseinket, száznál is több óvodában, iskolában alkalmazzák a Kedvesház-pedagógia módszereit a roma/hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelésében, a szülőkkel való kapcsolat kiépítésében.

Magyarország Kormánya, a program alapítóját 2012-ben "Nemzetiségekért Díj"-ja tüntette ki.


Galéria
Kategóriák

 emet  logo

emmi logo

ntp logo


Ünneplőbe öltözött november 21-én a nyírteleki Kedvesház, hogy méltóan fogadja a felújításának átadó ünnepségére érkezőket. A vendég között köszönthették: dr. Seszták Miklós, Nemzeti Fejlesztési Minisztert, dr. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök–vezérigazgatóját, Kozma Péter, kormánymegbízottat, dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselőt, Szekeres József polgármestert, dr. Bartovics Norbert jegyzőt, valamint Lázár Péter alapítót. <<cikk>>

A Kedvesház lakói híradót szerkesztettek, drámajátékot adtak elő, az elmúlt hónap eseményeiről számoltak be nekünk és egymásnak. Volt aki a kulturális rovatért, vagy humorrovatért volt felelős, volt aki egy szép mesét olvasott fel nekünk, és voltak olyanok is, akiket a sportrovatban ünnepelhettünk kiváló eredményéért hatalmas tapsviharral... :)
Egy biztos: MI nagyon jól éreztük magunkat! Íme néhány kép a Kedves TV műsoraiból. :)

A Gólyatábor keretein belül, nálunk járt Balogh Tibor képzőművész, kedves barátjával Kiss Sándorral és Sándor lányával Veronikával. Tibor mesélt nekünk az életéről, érzéseiről, megmutatta képeit, alkotásait. Búcsúzóul közösen zenéltünk, énekeltünk, játszottunk. Nagyon örültünk, hogy itt voltak, reméljük hamarosan találkozunk.


Újra iskolába járunk! Ismét szeptember lett, iskola kezdés.
Ezért augusztus végén Gólyatábort tartottunk, nagyon jól éreztük magunkat.
Íme néhány kép rólunk, új társainkról, közös élményeinkről.Vizes élmény- képek - Hajdúnánás, 2014. május 03.
Hans bácsi Hollandiában él. Számunkra Ő egy kivételes és különleges tanár ember. Kivételes, mert már 20 éve segíti a kedvesházi gyerekeket és családjaikat. Különleges, mert évente többször is eljön és soha nem üres kézzel; és még mindig van valami kedves meglepetése. Hans bácsi nem gazdag ember, de vannak jó barátai akikkel arra gyűjtenek, hogy néhány napra eljöjjenek és élményeket adjanak a kedvesházi gyerekeknek. Most éppen egy vizes kiruccanást Hajdúnánáson. Köszönjük Hans bácsinak, köszönjük a holland barátainknak.


Volt aki először volt a Kedvesházban, ugyanis Milán kistestvérét is elhozta az anyukája. Sokat nevettünk, játszottunk és énekeltünk. Nagyon izgalmas játék volt a családi hídépítés. Össze kellett dolgozni a csapatoknak, a hogy a \"fél hidak\" összeilleszkedjenek. Jól sikerült a szobák dekorálása, a szülők sok mindent hoztak és sokat segítettek a díszítésben is. Vera néni most is finomat főzött nekünk.


Rövid idő alatt sok ezren látták a Facebookon és a Youtubon a \"Kedvesház-dal a VIVACE kórussal\" c. videónkat. Nagyon kedves nekünk ez a dal, a miénk, rólunk szól, de mindenkihez szól. Óriási ereje van és összeköti az embereket. Ezt éreztük mi is, azon a délután amikor a Kedvesházban a Vivace kórussal énekeltük együtt.


Szülinapjára mindenkit szeretettel hívott meg egy szelet tortára és egy közös futball játékra. Közösen énekeltünk majd mindenki jó kívánságokkal kedveskedett neki. Beyblade pörgettyűs játékot és egy bőrlabdát kapott ajándékba.


Csütörtök este Híradóval kezdtük a Kedves TV-t. 

A hírekben: a hónap jeles eseményei (farsangi családi nap, Kedves látogatók, régi - új lakó, kiemelkedő tanulmányi eredmények).
Sport rovat képekben (eredmények, legjobb teljesítmények bemutatása)
Esti mese \"Tamás meséje\".
Humor rovat: Tünde válogatása
Kulturális rovat: Gergő a héten kezdte el Arany János Toldi elbeszélő költeményét a 12 énekből az ötödikig jutott ebben az adásban. Fojtatás a következő Kedves tv-ben.
Színház: Diószegi Dominik drámajátéka a kicsikkel. Kakas, kutya és a róka.
Anita néni (mesemondó), Dominik (fa), Izsó Richi (kakas), Mocsár Richi (róka), Milán (kutya)
A végén Nóta TV-re kapcsoltunk a távirányítóval, ahol különböző tehetségek csoportos és egyéni produkcióit hallgathattuk meg.


Ma ünnepeltük a márciusi szülinaposokat:Tündét, Milánt és Danit. Az ünnepelteknek közös kívánsága volt, hogy a buli részeként legyen egy nagy Activity játék.
Először is csákókat osztottak az ünnepeltek majd körbe ültünk és közösen elénekeltük a Boldog születésnapot című dalt. Mindenki mondott jó kívánságot, aztán következett az Activity játék. Az ünnepeltek választhattak csapat társakat, Ők voltak a csapatkapitányok is, akik dönthettek, hogy kit küldenek a játékba. Az ünnepeltek kaptak ajándékot és nagyon finom tortát, amit megosztottak a Kedvesház lakóival. Annyira jó volt az egész buli, hogy este a vacsora és a takarítás után kibuliztunk, hogy legyen még egy Activity játék.


Életképek, példaképek programsorozat keretében olyan embereket hívunk meg a Kedvesházba akik mélyről indultak de kitartásukkal és tehetségükkel kivételeset alkottak, kimagasló eredményeket értek el. A múlt héten Káli-Horváth Kálmán képzőművész életével és munkásságával ismerkedhettek meg a gyerekeink, aki nagy örömmel fogadta meghívásunkat.

A gyerekek nagyon élvezték a bemutatót és a végén a mesét. Köszönjük

Káli-Horváth Kálmán a berkeszi nevelőotthonban nőtt fel, majd a tiszadobi gyermekvárosban tanult szobafestőnek, később Sátoraljaújhelyen kitanulta a porcelánfestészetet. Közben versmondóként országos szavalóversenyeket nyert, s feltűnt a Ki mit tud című műsorban, később néhány színházban is játszott. A Duna Televízióban riporterként és bemondóként 2007-ig szerepelt. Káli-Horváth Kálmán képzőművészként is elismert. Festményei és grafikái számos hazai és külföldi kiállításon szerepeltek.


Csütörtökön fergeteges hangulatú családi délután volt a Kedvesházban. Volt a farsangi jelmezes felvonulás, ügyességi vetélkedő, családi versalkotó verseny, és sok - sok mókás feladat. Vera néni nagyon finomat főzött és a farsangi fánk sem maradhatott el.


A Kedvesházban hagyomány, hogy minden gyereknek megünnepeljük a szülinapját. Minden szülinapos kap tortát és ajándékot. Ilyenkor igazi buli van nálunk. Ezen kívül minden ünnepeltnek készítünk közösen egy szülinapi könyvet, a buli élményeiből. Élmény pedig volt bőven, pl. PEONZA verseny.


Nagy érdeklődés mellett, kanna, Kajon és ének kategóriában rendeztük meg ebben az évben első alkalommal a Zenei Ki Mit Tud?-ot a Kedvesházban. Nagyon jól sikerült produkciókat láthattunk. Minden előadás értékelhető volt, különösen a pozitív hozzáállást és a hozzáadott munkát értékelte a három tagú zsűri: Laci bácsi, Anita néni és Dominik. A végén mindenki nagyon örült az ajándékoknak is.


A táncversenyen szép eredmények születtek. Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek. A hangulat fantasztikus volt és a végén mindenki örült az ajándékoknak.

«« Első  « Előző  [1]  2   Következő »  Utolsó »»
Version 2.5.1 PORTED J! 1.5.6, BUILD 20080824

Nemzeti Tehetség Program

emet  logo

emmi logo

ntp logo

Gyerekarcok a Kedvesházban

gyerekarcok_22.jpg

Gyerekekért SOS 90' Alapítvány

1% felhasználásáról 1% felhasználásáról
Közhasznúsági beszámolók Közhasznúsági beszámolók

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:7
mod_vvisit_counterTegnap:27
mod_vvisit_counterEzen a héten:160
mod_vvisit_counterMúlt héten:134
mod_vvisit_counterE hónapban:383
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:720
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:39807

1% felajánlás

Kedveskönyv

kedveskonyv

Ki olvas minket?

Oldalainkat 125 vendég böngészi

Számlaszámunk, adószámunk

Támogatást az alábbi számlaszámra küldhetnek:
Gyerekekért SOS 90' Alapítvány
MKB Bank
10300002-27003783-00003285
IBAN: HU11 1030-0002-2700-3783-0000-3285
SWIFT (BIC) MKKB HU HB

Adószámunk: 19205856-1-15

Statisztika

Tagok : 1
Tartalom : 218
Webcímek : 5
Tartalom találatai : 353097