this.src='Köszönjük azoknak, akik adójuk 1%-át a Gyerekekért SOS 90' Alapítvány számára ajánlották fel.';

Képek a Kedvesház életéből


Tehetseggondozas 70 2013 Szuletesnapok 5
Tancverseny 14 Elmenyfurdo 29
2013 Golyatabor 29 Holland ismeroseink a Kedveshazban 16
2013 Vadaspark 6 Kedves TV 18

Értékeink, eredményeink

A 20 év alatt több mint 100 gyereket nevelt a Kedvesház, mindenki elvégezte az általános iskolát.

Az iskolában megszűnt a lemorzsolódás, minden kedvesházi gyerek továbbtanul, többen érettségit szereztek.
Csökkent a helyi társadalomban az előítéletesség a romák iránt.
Pozitívan változott szülőknek az iskolához, a tanultsághoz való viszonya. (Erősödött motivációjuk, kitörési aktivitásuk, szülői kompetenciájuk, a munka világában való érvényesülési törekvésük).
A Kedvesházban felnőtt gyerekek szülőkként „kedvesházi értékek” szerint nevelik gyerekeiket, küzdőkké váltak, dolgoznak, a munka világában akarnak érvényesülni.
A programból kinőtt Kedvesház-pedagógia országosan is elismert a pedagógusok körében. Több mint 4000 pedagógus végezte akkreditált továbbképzéseinket, száznál is több óvodában, iskolában alkalmazzák a Kedvesház-pedagógia módszereit a roma/hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelésében, a szülőkkel való kapcsolat kiépítésében.

Magyarország Kormánya, a program alapítóját 2012-ben "Nemzetiségekért Díj"-ja tüntette ki.

Jubileumi konferencia, 20 éve az esélyteremtésért PDF Nyomtatás E-mail
Kedvesház ahol jó gyereknek lenni
A nyírteleki Kedvesház életében nagyon fontos eseményre került sor november 29-én. Erre a napra az oktatási intézmény dolgozói egy konferenciát szerveztek, melynek Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumának- Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága adott helyszínt. A szakmai konferenciát, melyen többek között az intézmény alapításáról, az elmúlt 20 év örömeiről, gondjairól, a ,,Kedvesház-pedagógia” más intézményekben való alkalmazásának lehetőségeiről is szó volt, Dr. Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár nyitotta meg. 
Az ilyen szakmai megbeszélések mindig felnőtteknek szólnak, olyan témákról, melyek a felnőtteket érdekli, foglalkoztatja, s bár természetesen nem volt ez másképp most sem, de ez a rendezvény mégis rendhagyóan kezdődött. A Kedvesházban lakó gyerekek közül tizenketten azért utaztak fel a fővárosba, hogy megmutassák mindennapjaikat, mivel és hogyan telik a szabadidejük a kollégiumban, s miért olyan fontos számukra ez a ház. A gyerekek szóban, dalban, táncban mutatták be mindezt, amely a hallgatóság körében nagy sikert aratott. Ezek után már valóban a felnőtteké volt a főszerep, ők mutatták be, osztották meg a konferencia hallgatóival a tapasztalatikat. Az intézmény életében fontos szerepet játszó Lázár Péter alapító, Batári Zsolt kollégiumvezető mellett, Kovács Zoltán államtitkár is felszólalt.
 
 
 
Az államtitkár beszédében a társadalmi felzárkózás jelenlegi helyzetéről, valamint a kormány ezzel kapcsolatos jövőbeni terveiről beszélt az ország különböző vidékéről érkező, nagyrészt szakmabeli hallgatóságnak. A délutánba is benyúló, mindvégig jó hangulatú megbeszélésen más intézmények vezetői is megosztották a hallgatósággal gondolataikat, tapasztalataikat, olyan óvodák, általános iskolák és tanodák irányítói, akik a Lázár Péter és Bordács Margit által kidolgozott Kedvesház - pedagógia módszerre építve igyekeznek intézményükben megteremteni az esélyegyenlőséget. A konferencián résztvevők a szünetben a kollégium életét bemutató képeket, a gyerekek által készített tárgyakat is megtekinthették. A rendezvény egy kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a konferencián résztvevők tehették fel kérdéseiket, mondhatták el reflexióikat.
A felszólalásokból is kiderült, hogy a konferencia elérte célját: követendő értékeket mutatott meg a Kedvesház, ezzel bizonyítva azt is, hogy érdemes a  program hosszú távú fenntartását támogatni. Kemecsei György, a Gyerekekért SOS Alapítvány elnöke, aki a rendezvény moderátora is volt, búcsúzóul még elmondta, hogy az alapítvány a következő év júniusában egy újabb szakmai konferenciát kíván megszervezni, melyre szintén szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki érintett az esélyteremtés, a társadalmi felzárkózás kérdésében. 
A konferencia a „Kedvesház program fejlesztése” című, a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében került megrendezésre.
 
Képek a konferenciáról:
 
 
FacebookGoogle bookmarkTwitterSatartlapJP-Bookmark

Nemzeti Tehetség Program

emet  logo

emmi logo

ntp logo

Gyerekarcok a Kedvesházban

gyerekarcok_20.jpg

Gyerekekért SOS 90' Alapítvány

1% felhasználásáról 1% felhasználásáról
Közhasznúsági beszámolók Közhasznúsági beszámolók

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:16
mod_vvisit_counterTegnap:29
mod_vvisit_counterEzen a héten:120
mod_vvisit_counterMúlt héten:139
mod_vvisit_counterE hónapban:370
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:746
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:39074

1% felajánlás

Kedveskönyv

kedveskonyv

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Számlaszámunk, adószámunk

Támogatást az alábbi számlaszámra küldhetnek:
Gyerekekért SOS 90' Alapítvány
MKB Bank
10300002-27003783-00003285
IBAN: HU11 1030-0002-2700-3783-0000-3285
SWIFT (BIC) MKKB HU HB

Adószámunk: 19205856-1-15

Statisztika

Tagok : 1
Tartalom : 218
Webcímek : 5
Tartalom találatai : 347719