this.src='Köszönjük azoknak, akik adójuk 1%-át a Gyerekekért SOS 90' Alapítvány számára ajánlották fel.';

Képek a Kedvesház életéből


Velencei to 8 Gyolyatabor 2014 14
Szavaloverseny 6 Szavaloverseny 10
Garbolc tabor 67 Gyolyatabor 2014 22
Garbolc tabor 29 Tehetseggondozas 160

Értékeink, eredményeink

A 20 év alatt több mint 100 gyereket nevelt a Kedvesház, mindenki elvégezte az általános iskolát.

Az iskolában megszűnt a lemorzsolódás, minden kedvesházi gyerek továbbtanul, többen érettségit szereztek.
Csökkent a helyi társadalomban az előítéletesség a romák iránt.
Pozitívan változott szülőknek az iskolához, a tanultsághoz való viszonya. (Erősödött motivációjuk, kitörési aktivitásuk, szülői kompetenciájuk, a munka világában való érvényesülési törekvésük).
A Kedvesházban felnőtt gyerekek szülőkként „kedvesházi értékek” szerint nevelik gyerekeiket, küzdőkké váltak, dolgoznak, a munka világában akarnak érvényesülni.
A programból kinőtt Kedvesház-pedagógia országosan is elismert a pedagógusok körében. Több mint 4000 pedagógus végezte akkreditált továbbképzéseinket, száznál is több óvodában, iskolában alkalmazzák a Kedvesház-pedagógia módszereit a roma/hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelésében, a szülőkkel való kapcsolat kiépítésében.

Magyarország Kormánya, a program alapítóját 2012-ben "Nemzetiségekért Díj"-ja tüntette ki.

Megújult, megszépült a Kedvesház PDF Nyomtatás E-mail
Ünneplőbe öltözött november 21-én a nyírteleki Kedvesház, hogy méltóan fogadja a felújításának átadó ünnepségére érkezőket. A vendég között köszönthették: dr. Seszták Miklós, Nemzeti Fejlesztési Minisztert, dr. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök–vezérigazgatóját, Kozma Péter, kormánymegbízottat, dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselőt, Szekeres József polgármestert, dr. Bartovics Norbert jegyzőt, valamint Lázár Péter alapítót.
 
Mint azt Kemecsei György, a Gyerekekért SOS 90 Alapítvány (a Kedvesház Kollégium fenntartója) elnöke köszöntőjében elmondta:
– A közel 20 éve működő alapítványi fenntartású Kedvesház kollégium 25 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek részére biztosít második otthont. A kollégiumi ellátáson túl – esélyteremtő program keretében – mentálhigiénés törődést, családsegítő és oktatási feladatokat is ellát a Kedvesház, melynek a pedagógiai módszerét több száz pedagógus sajátította el és sok intézményben alkalmazzák.
– Az ünnepi alkalomra az adott okot, hogy a Leader pályázat keretében elnyert, több mint nettó 13 millió forint az épület külső megújítása és fűtés-korszerűsítése mellett több helyiség felújítása és modernizálása is megtörténhetett. Ennek keretében megtörtént a külső falak hőszigetelése, színezése, az ereszcsatornák cseréje, a kazánház kialakítása, a fűtésrendszer cseréje, radiátorcserék és gépészeti elemek modernizációja, a világítótestek cseréje, a foglalkoztató burkolása.
– A Szerencsejáték Zrt 4,5 millió forintos támogatása a belső berendezési tárgyak (függöny, bútor, számítógép, belső nyílászárók) mellett tartós élelmiszerek és a pedagógiai program megvalósításához szükséges eszközök beszerzését is lehetővé tette (táblák , taneszközök, segédanyagok).
– Megfogalmazott cél, hogy több településen is létrejöjjön Kedvesház. Tárgyalások alapján 2015-től a Debreceni Egyetem képzései között megtalálható lesz a Kedvesház pedagógia. 
Kemecsei György köszöntője után a meghívott vendégek mondták el gondolataikat a Kedvesházról és a Kedvesház pedagógiáról, mint mintaértékű felzárkózást segítő programról. Ezt követően a gyerekek rövid produkciója teremtette meg a bensőséges hangulatot. A szalag átvágásában felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek, így adva át a részben megújított Kedvesházat a további használatra. A büféebéd közben volt lehetőség a kötetlen beszélgetésre is.
Batári Zsolt
 
A Kelet-Magyarország is segít az idén
Hagyományainkhoz híven ebben az évben is útjára indítjuk a Kelet-Magyarország karácsonyi segítőakcióját, melynek keretében az idén rendhagyó módon nem egy sokgyermekes, hátrányos helyzetű család, hanem a nyírteleki Kedvesház huszonöt kis lakója számára gyűjtünk felajánlásokat és ajándékokat. Az otthon feleslegessé vált játékokat, ruhaneműket, a gyermekeknek örömet és feledhetetlen karácsonyi meglepetést szerző tárgyakat a Kelet-Magyarország szerkesztőségében adhatják le (Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6.) december 19-éig, hétfőtől péntekig reggel nyolc és délután hat óra között. (Megjelent a KM-ben)
 
 
FacebookGoogle bookmarkTwitterSatartlapJP-Bookmark

Nemzeti Tehetség Program

emet  logo

emmi logo

ntp logo

Gyerekarcok a Kedvesházban

gyerekarcok_01.jpg

Gyerekekért SOS 90' Alapítvány

1% felhasználásáról 1% felhasználásáról
Közhasznúsági beszámolók Közhasznúsági beszámolók

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:20
mod_vvisit_counterTegnap:24
mod_vvisit_counterEzen a héten:44
mod_vvisit_counterMúlt héten:176
mod_vvisit_counterE hónapban:675
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:721
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:40820

1% felajánlás

Kedveskönyv

kedveskonyv

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi

Számlaszámunk, adószámunk

Támogatást az alábbi számlaszámra küldhetnek:
Gyerekekért SOS 90' Alapítvány
MKB Bank
10300002-27003783-00003285
IBAN: HU11 1030-0002-2700-3783-0000-3285
SWIFT (BIC) MKKB HU HB

Adószámunk: 19205856-1-15

Statisztika

Tagok : 1
Tartalom : 218
Webcímek : 5
Tartalom találatai : 360961